PRIVÉ ZANGLES IN AMSTERDAM 

Zanglessen

J. van Lennepstraat 151
1053 HW Amsterdam
Sinds 1999

Privé zanglessen in Amsterdam

Belcanto (Italiaans voor “schone zang” “mooi zingen“ ) is een zangstijl waarin de aandacht voor de klankkleur van de stem een bijzonder grote rol speelt. 

De vocalen helder laten klinken, daarbij de gelaatsspieren zoveel mogelijk ontziend. Het samenspel tussen klinkers en medeklinkers zorgt bij gebrek aan techniek voor spanning in de mond en keel.  Zangles is een les waarbij geleerd wordt te zingen. Hiertoe wordt er uitgelegd wat zingen inhoudt aan de hand van een uitleg over en training van de verschillende lichaamsfuncties die betrokken zijn bij de stemgeving en het gebruik van een juiste ademsteuntechniek. In een zangles  is het gebruikelijk om te beginnen met uitgebreide voorbereidende ademhalingsoefeningen en vocalises (met piano begeleid zingen van toonladder-georiënteerde oefeningen) voordat er gewerkt wordt aan het leren zingen van repertoire. Tijdens de zanglessen leer je om al deze en vele andere problemen te leren onderkennen, vermijden en op te lossen.

  • ontspanningsoefeningen
  • het verbeteren van je houding en ademhaling
  • het  uitbreiding van je stembereik door met doelgerichte, natuurlijke oefeningen die per stem verschillen.
  • het vinden van je individuele stem aan de hand van een gevarieerd repertoire

Vervolgens wordt de geleerde techniek toegepast op het repertoire dat we samen afspreken zal bestaan uit Vaccaj; Metodo pratico di canto, arie antiche, liederen in verschillende talen,  aria’s, spirituals, stukken uit musicals of je eigen liederen. Verder leer je zelfstandig liederen instuderen en krijg je nodige muziektheoretiche kennis.

Lestijden

Ma:
Di:
Wo:
Do:
Vrij:
11:00 – 20:00 uur
11:00 – 18:00 uur
11:00 – 20:00 uur
11:00 – 18:00 uur
11:00 – 18:00 uur

llda Simonian

Jacob van Lennepstraat 151

1053 HW Amsterdam

06 -215 63 944

info@zingze.nl

Wilt u dat wij contact  opnemen?

Vul uw gegevens hier in en wij zullen uw bericht binnen 2 dagen beantwoorden.

Translate »
× een korte vraag?