Sinds 1991 in Amsterdam

ILDA SIMONIAN

Jacob van Lennepstraat 151
1053 HW Amsterdam

Privé zanglessen in Amsterdam

sinds 1999

Ilda Simonian

Aanvankelijk studeerde zij economie maar vervolgens werd ze toegelaten tot het Nationale Conservatorium van de Mimar Sinan Universiteit in Istanbul, waar ze als hoofdvak opera koos.

In dezelfde tijd zong zij de huwelijksmissen in het koor van de Armeense Apostolische Kathedraal van Istanbul. Tegelijkertijd maakte zij deel uit van het Turkse Radio en Televisie-jongerenkoor en van het Ruhi Su-Vriendschapskoor. Zij studeerde in de loop der jaren bij Professor Guzin Gurel en Professor Yildiz Dagdelen.

Eind 1991 vestigde Ilda zich in Nederland en volgde daar de studie voor docerend musicus, hoofdvak zang aan de Schumann Akademie. Zij volgde lessen bij o.m. Marianne Koopman, Annette Andriesen, Paula de Wit, Luciënne Bouman, Rachel Ann Morgen, Cora Peeters, Marianna Kweksilber en Ruth Carasso. Zij volgde tevens workshops van Margreet Honig en Ank Reinders.

Ilda Simonian is als soliste een veelgevraagde mezzosopraan voor diverse internationale concerten, projecten en festivals. Haar repertoire is gevarieerd. Zij heeft zich gespecialiseerd in het vertolken van Armeense muziek. Zij verzorgt regelmatig concerten met Armeense liederen in Nederland en in het buitenland.

Begin 1999 opende Ilda haar eigen zangatelier in Amsterdam. Als ervaren en enthousiaste zangpedagoge geeft zij met veel kennis van zaken les aan leerlingen op verschillende niveaus, van beginners tot professionele zangers. Haar grootste passie is het aan anderen overbrengen van haar kennis op het gebied van muziek en zang. Dit is een ontdekkingsreis die gezamenlijk gemaakt wordt met als doel het ontwikkelen van ieders unieke stem met behulp van Ilda’s in ruim twintig jaar opgebouwde kennis en ontwikkelde techniek.

Ilda Simonian

muziek op Spotify

 

In 2008 heeft Ilda haar eerste solo Album “Traces-My Armenian songs” in Armenie opgenomen en door Label Kalan Muziek in Istanbul gepubliceerd.

In 2022 de tweede album Heritage heeft Ilda geproduceerd en in Nederland met eigen label gepubliceerd.

12 eeuwenoude Armeense liederen die opgetekend zijn door priester Gomidas (ook als Komitas geschreven) zijn bewerkt voor strijkkwartet duduk en zang en in Armenie opgenomen.

Lestijden

Maandag 13:30 - 20:00 uur
Woensdag 10:00 - 20:00 uur
Donderdag 10:00 - 20:00 uur
Vrijdag 10:00 - 13:30 uur
  • Afspraken kunnen tot uiterlijk 2 werkdagen van tevoren worden gewijzigd.
  • Leskaarten: vier en tien rittenkaarten zijn 4 maanden geldig. 

Indien u geen corona gerelateerde klachten heeft gaat uw afspraak door. (Mocht u twijfelen over uw klachten, neemt u dan telefonisch contact met mij  op.)

llda Simonian

Jacob van Lennepstraat 151

1053 HW Amsterdam

M 06 -215 63 944

E  info@zingze.nl

Wilt u dat wij contact  opnemen?

Vul uw gegevens hier in en wij zullen uw bericht binnen 2 dagen beantwoorden.

Translate »
× een korte vraag?