Zangpedagoge Ilda Simonian is geboren in Istanbul. Zij ontdekte op zeer jonge leeftijd haar liefde voor de zangkunst. Als zesjarige begon Ilda met zingen tijdens de wekelijkse kerkdiensten te Istanbul. Toen ze 14 jaar was, trad ze als jongste lid toe tot het Sayat Nova-koor. Dit koor richtte zich voornamelijk op de uitvoering van wereldlijke en liturgische Armeense liederen. Al snel trad zij regelmatig ook als soliste op bij het koor.

ilda zingze.nl

Tijdens haar studie economie zette ze haar zangkunst voort en nam ze als zangeres deel aan verschillende koren. Vervolgens werd ze toegelaten tot het Nationale conservatorium van de Mimar Sinan Universiteit in Istanbul, waar ze als hoofdvak opera koos.

In dezelfde tijd zong zij de huwelijksmissen in het koor van de Armeense Apostolische kathedraal van Istanbul. Tegelijkertijd maakte zij deel uit van het Turkse Radio en Televisie-jongerenkoor en van het Ruhi Su-Vriendschapskoor. Zij studeerde in de loop der jaren bij Professor Guzin Gurel en Professor Yildiz Dagdelen.

Eind 1991 vestigde Ilda zich in Nederland. Zij begon haar studie aan de Schumann Akademie voor docerend musicus, hoofdvak zang. Zij heeft lessen gevolgd bij o.m. Marianne Koopman, Annette Andriesen, Paula de Wit, Luciënne Bouman, Rachel Ann Morgen, Cora Peeters, Marianna Kweksilber en Ruth Carasso. Zij volgde tevens workshops van Margreet Honig en Ank Reinders.

Haar repertoire is gevarieerd. Ilda Simonian is een veel gevraagde mezzosopraan als soliste voor diverse internationale concerten, projecten en festivals. Zij heeft zich gespecialiseerd in het vertolken van Armeense muziek. Zij verzorgt regelmatig concerten met Armeense liederen in Nederland en in het buitenland.

Begin 1999 opende Ilda Simonian haar eigen zangatelier in Amsterdam. Ilda beschikt over een ruim atelier waarin zij met veel enthousiasme en kennis van zaken les geeft aan gemotiveerde leerlingen. Zij heeft in de loop der jaren een bloeiende zanglespraktijk opgebouwd met leerlingen die zingen op verschillende niveaus, van beginners tot professionele zangers, kortom: een zeer gevarieerde lespraktijk.

Ilda Simonian is een ervaren en enthousiaste zangpedagoge. Haar grootste passie is het aan anderen overbrengen van haar kennis op het gebied van muziek en zang. Dit is een ontdekkingsreis die gezamenlijk gemaakt wordt met als doel het ontwikkelen van ieders unieke stem met behulp van een complete vocale techniek.

Ook treed Ilda op als uitvoerend zangeres, kijk voor meer informatie op www.simonian.nl

www.simonian.nl