Privé zanglessen in Amsterdam voor leerlingen die:

  • graag in Amsterdam, de actiefste zangstad van Nederland, les krijgen;
  • een professionele, ervaren en actieve zangeres als docent zoeken;
  • door te zingen hun stem beter willen leren kennen;
  • geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van hun stem;   
  • eerder zangles hebben gehad en hun zangtechniek verder willen ontwikkelen;
  • vinden dat ze een “moeilijke stem” hebben of denken dat ze niet kunnen zingen.

Ilda Simonian vindt het een uitdaging om ook deze stemmen tot bloei te brengen.


Verloop van de zanglessen: Analyse van je zangstem
Op de eerste zangles vraag ik je om een lied voor te zingen dat je goed kent. Vervolgens geef ik je een aantal stemoefeningen. Zo kan ik een analyse maken van je sterke punten op het gebied van zingen.

Zangles op maat voor jou: Zo komen we tot een lesvorm die het beste aansluit op je mogelijkheden en wensen waardoor zingen je steeds beter af zal gaan.

Een gezonde zangtechniek in drie stappen. In de zanglessen gaan we uit van het aanleren van een goede en gezonde zangtechniek. 

Om te beginnen besteden we aandacht aan de basis van het zingen: het verbeteren van je houding, ademhaling en ademsteun.

Daarna verfijnen we je zang door te letten op articulatie, resonantie, klankvorming en intonatie ?

Daarop volgen doelgerichte, natuurlijke ontspannings-, ademhalings- en zangoefeningen, die per stem verschillen en waarmee een gezond,flexibel en expressief stemgebruik bereikt kan worden. Zangles met resultaat! 

Gebruikte methodes voor zangles

Methodes die in de beginperiode van je zangles gebruikt worden zijn bijvoorbeeld Vaccai, Marchesi, Lutgen. Afhankelijk van je ontwikkeling kiezen we liederen/klassieke aria’s/stukken uit deze rijke zang geschiedenis. Ben je ver genoeg ontwikkeld in het zingen, dan kiezen we samen een repertoire voor je uit. Hiermee kun je de geleerde zangtechnieken verder toepassen. Jouw persoonlijke zang repertoire kan bestaan uit onder meer Arie Antiche, liederen in verschillende talen, aria’s, spirituals, stukken uit musicals of je eigen favoriete liederen. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of   06 2156 3944